Biltema eller Feltema?

Just det
Post Reply
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

Biltema eller Feltema?

Post by E-M » 29 May 2009, 17:08

Här tänkte jag vi kunde diskutera kvalitén på olika produkter från Biltema (jag tänker främst på diverse reservdelar till bilar och verktyg m.m.). För det är lite intressant när man läser på andra forum och pratar med annnat folk. Vissa är anti-biltema, de handlar inget där för att allt är bara skit ändå. Andra säger att de flesta av Biltemas grejor är minst lika fin kvalité som från t.ex. Mekonomen. De handlar nästan allt där.

Jag tillhör nog den andra beskrivningen. Jag handlar ofta på Biltema. Trots att jag själv brukar svära över Biltema så är det faktiskt inte så mycket som det har varit något fel på, när jag tänker efter. Några grejor som jag alltid handlar där är: torkarblad, vinylglans (en liten vit flaska) och verktyg.

Till Mondeon köpte jag en del delar från Biltema. Bl.a. bromsbelägg, skivbromsar och katalysator. Katalysatorn var inget vidare för den renade bara på högre varv. Det kan dock bero på att den inte monterades exakt där den förre satt (beror på att det inte gick, helt enkelt), den blev nog inte tillräckligt varm. Sedan så kostade den bara 800 spänn. Så vi svetsade dit ännu en som hade suttit på en 940, det gjorde susen. Skivbromsarna och beläggen vet jag inte hur bra de håller än eftersom bilen inte har gått så länge med dem och den är ju som sagt såld. Där har jag förresten en liten sak att berätta, som nästan är skrattretande. Men det kan jag starta en separat tråd för.

När jag bytte olja på min kära 850 så köpte jag faktiskt olja från Biltema. Kostade bara 329kr för 10L. För den uppfyller ju alla krav, så det känns nästan som att det är som vilken olja som helst bara att det står Biltema på dunken. Har även läst att deras motorolja ska det inte vara några fel på. Men det återstår väl att se. Köpte även oljefilter därifrån, fast det ångrar jag lite nästan gång blir det nog Volvos orginalfilter. För det skljer ju inte så mycket i pris.

Verktygen tycker jag håller bra kvalité (för sitt pris). T.ex. spärrskaft, far har några stycken i olika storlekar. Han har haft dem i väldigt många år och de har gått igenom mycket, de fungerar hur bra som helst. Därför har jag själv köpt verktyg därifrån, t.ex. en block-, hyls, och lednyckelsats. För jag har bara bra erfarenheter från Biltemas verktyg.

Något som jag inte vågar köpa på Biltema är kamrem, för den är såpass viktig så den får bara inte gå av. Vissa motorer klarar ju att kamremmen rycker av utan problem. Men för de flesta så innebär det i princip haveri om det händer. Men vem vet, deras remmar kanske är minst lika fina som från Meknomen eller AD-center?

Så vad är era erfarenheter från Biltema? Om någon av er nu handlar där.
Last edited by E-M on 29 May 2009, 17:10, edited 1 time in total.

Eddie
Obotlig alkoholist
Posts: 894
Joined: 14 Dec 2004, 13:32
Location: Strängnäs

Biltema eller Feltema?

Post by Eddie » 29 May 2009, 17:21

Grejen med biltema är att det är ett lotteri, eftersom de alltid tar från den billigaste leverantören kan vissa leveranser vara jättebra medan andra leveranser från en annan tillverkare vara kassa.

Men verktyg köper jag mest på biltema, de grejerna som de har 10 års garanti på brukar fungera hur bra som helst. De som inte har 10 års garanti brukar dock också funka ganska bra.

Men eftersom det är olika leverantörer så säger vissa att några saker är värdelösa emedan andra säger att de fungerar bra.

Någonting som inte fungerat bra för mig t.ex är deras gasfjädrar, två stycken fastnade ihoptryckta! Lite svårt att få upp bakluckan sen Image

Bromsskivor tycker jag att det är ganska svårt att misslyckas med eftersom det bara är en bit stål. Det kan ju finnas sprickor, men det är ju bara att syna vid köp. Och är de skeva så är det bara att lämna tillbaka. Man känner sig lite bortskämd som har cykelavstånd till biltema så man kan testa sig fram Image

Något jag inte vill köra med är deras bromsbelägg, tycker de jag prövat tagit dåligt och så brukar de damma väldigt. Brukar köra med mekonomens mintex-belägg, dyrare men fungerar bra tycker jag.

Jungbacka Erik
Site Admin
Posts: 2447
Joined: 01 Jan 2001, 01:01
Location: Vasa - Finland
Contact:

Biltema eller Feltema?

Post by Jungbacka Erik » 29 May 2009, 23:26

Biltema? Säljer dom bildelar också fortfarande? Trodde dom bara sålde lavalampor och elektronik nu för tiden.

ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

Biltema eller Feltema?

Post by ozzman » 30 May 2009, 10:23

Jungbacka Erik wrote:Biltema? Säljer dom bildelar också fortfarande? Trodde dom bara sålde lavalampor och elektronik nu för tiden.
He he

De har ett litet hörn längst bak i butikerna där de faktiskt har bildelar fortfarande, åtminstone i butikerna i Uppsala och Botkyrka. Men fördelningen bildelar/annat är nog 10/90.

E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

Biltema eller Feltema?

Post by E-M » 30 May 2009, 12:03

Jovisst har de bildelar av alla dess slag. Jag vet ju inte hur det var förr, men utbudet av bildelar har nog aldrig minskat sålänge jag har handlat där. Det är i så fall att det har tillkommit en massa andra varor utöver bildelar.

wiking
Levertransplanterad
Posts: 1827
Joined: 02 Jan 2005, 17:45

Biltema eller Feltema?

Post by wiking » 30 May 2009, 19:41

Köp inte vindrute torkare på Biltema.

User avatar
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2617
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Biltema eller Feltema?

Post by ELN » 30 May 2009, 19:56

Jag är väl som andra och köper en del saker där, annat inte, varför har vi ju redan fått förklarat för oss.

På biltema i Uddevalla har dom ju en nästan hel långvägg med bildelar, säg i alla fall 300-400 meter lång varav typ 250-300 meter är bildelar, dessutom har dom en liten hörna till med bromsar och en disk där personal går in på lagret och hämtar de som inte finns i butik Image

rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Biltema eller Feltema?

Post by rex » 31 May 2009, 20:43

Biltemas grejer håller samma kvalitet som allt annat.

Post Reply