Svensk sjuk vård

Politiska diskussioner
Post Reply
ozzman
Levertransplanterad
Posts:4728
Joined:27 Jul 2007, 01:49
Location:Kungliga hufvudstaden
Contact:
Svensk sjuk vård

Post by ozzman » 20 Jun 2011, 17:41

Nej, det är ingen särskrivning i rubriken.
Nu för tiden ser jag rött när jag hör folk försvara vår tvärusla skattefinansierade sjukvård. På de senaste åren har vi bara i vår familj och hos mej närstående råkat ut för följande missar från den sjuka vården:
- Vår dotter har öronproblem som vi vid besök hos specialist för två veckor sedan fick veta att man kunnat åtgärda lätt redan när hon var tre år och problemen började istället för tre år av öroninflammationer och dålig hörsel vid förkylning
- Min sambo har under flera år sökt åtskilliga gånger för ryggproblem, ingen hjälp förrän vi gick till en privatläkare. Nu är hon remitterad till en ryggspecialist och får sjukgymnastik och har blivit mycket bättre
- Min sambos son bröt ett ben i axeln. Han fick vänta tre dagar med extrem smärta på att få bli opererad, dessutom misslyckades operationen delvis så de måste öppna och göra om en del
- Min sambos exman fick armbågen sönderslagen i en cykelolycka och fick vänta två veckor på operation
- En bekant hade problem med knäna och fick gå sjukskriven i sex månader i väntan på operation (billigt för samhället)
Tack och lov är ju ändå det här ganska lindriga saker när man läser om föräldrar som inte får den vård deras barn behöver likt i den här artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13198470.ab
behandlingen är dessutom godkänd i USA vilket betyder att den infattas i Medicare, ni vet den där usla offentliga sjukvården i USA där folk ligger och dör på gatorna Image

För att toppa upp det så låter man numera tydligen sent aborterade foster ligga och självdö på ett bord innan man skyfflar bort dem.

Det känns som om vi i Sverige skyfflar in skattemiljarder i ett svart jävla hål, vad fan gör de med pengarna?

Evert Meduza
Levertransplanterad
Posts:1957
Joined:06 Jan 2011, 10:11
Location:SKÅNE!
Contact:

Svensk sjuk vård

Post by Evert Meduza » 20 Jun 2011, 19:41

Pengarna används för att politikerna själva ska få det så skönt som möjligt Image
Sen så e' de' dags å' börja ragga runt, gasa på som f*n o' bara ragga runt, spela bästa raggarlåten, dunka takten uti plåten, visa röven här o' där o' ragga runt!

overkill
Levertransplanterad
Posts:2398
Joined:19 Jun 2005, 15:47

Svensk sjuk vård

Post by overkill » 22 Jun 2011, 12:44

Tja, om man frågar Lars Ohly eller valfri kommunist går dem rakt ner i fickorna på egostiska riskkapitalister Image
(till stora delar). Kanske ligger lite i det, oseriösa företagare finns ju överallt, men Offentlig Vs. Privat vård är inget stort problem som vänstern hela tiden hävdar. Fördelarna överväger i slutändan.

Har själv nästan ingen erfarenhet av vården, men det är skumt när man läser om historier liknande dina, JW.
Sjukvården har alltid gapat efter mer pengar, även på Perssons tid när skattetrycket är högre än idag så fattades det jämt pengar. Tror att en liten del av förklaringen kan vara att, kommunalarbetare är överlag lite bortskämda och vill helst inte göra mer än dem absolut måste. Den sortens mentalitet finns i allra högsta grad och är ett otyg, har själv stött på den flera gånger då jag jobbat kommunalt fast dock inte inom vården. Detta är ju dock bara en liten, liten del av hela sanningen.

ozzman
Levertransplanterad
Posts:4728
Joined:27 Jul 2007, 01:49
Location:Kungliga hufvudstaden
Contact:

Svensk sjuk vård

Post by ozzman » 22 Jun 2011, 15:25

Ett av problemen är nog att vi lever i jämlikhetens förlovade land. Ingen skall vara finare än någon annan. Därför låter man läkare göra en massa okvalificerade arbetsuppgifter som tar tid från det som de borde hålla på med.
Att sätta en person med 5 års universitetsutbildning och 4 års AT-tjänstgöring på en massa administrativ smörja är resursslöseri. Det kan någon som är billigare hålla på med.
Jag läste en undersökning där det visade sej att engelska läkare hade dubbelt så mycket tid med patienter som svenska läkare, och då funkar ändå inte NHC så där väldigt bra heller.

Post Reply