Vad ska jag göra av resterna?
Vad ska jag göra av resterna?
I mitt kylskåp kan man nu finna följande rester från tidigare middagar:
1 tallrik ris
Potatismos
Köttbullar.
I övrigt har jag:
1 paket mjölk
Ketchup.
Lingonsylt
Hallonsylt.
Kommer ni på nåt jag kan göra med detta så är jag tacksam. Känns onödigt att slänga maten.
Särkilt riset är mest akut att få bort...
1 tallrik ris
Potatismos
Köttbullar.
I övrigt har jag:
1 paket mjölk
Ketchup.
Lingonsylt
Hallonsylt.
Kommer ni på nåt jag kan göra med detta så är jag tacksam. Känns onödigt att slänga maten.
Särkilt riset är mest akut att få bort...
Vad ska jag göra av resterna?
Det är väl bara att äta Riset ihop med köttbullar?
Vad ska jag göra av resterna?
Bra tråd förresten,tips på "restmiddagar" är alltid bra.
Vad ska jag göra av resterna?
Ja eller om han har mycket köttbullar så kanske det räcker till moset också
Vad ska jag göra av resterna?
Grejen är att jag inte har nån microvågsugn. Kan iofs återuppvärma moset i ugnen... Finsn det inget annat kul man kan göra med överblivet mos?
Ska jag steka riset med köttbullarna? Kan det bli gott om jag stuvar det med mjölk eller matlagningsgrädde och äter det med lingonsylt?
Ska jag steka riset med köttbullarna? Kan det bli gott om jag stuvar det med mjölk eller matlagningsgrädde och äter det med lingonsylt?
Vad ska jag göra av resterna?
Stekt Ris med köttbullar och Ketchup tror jag på.
-
- Levertransplanterad
- Posts: 4364
- Joined: 08 Oct 2005, 15:21
- Location: Någonstans i Västra götaland;)
Vad ska jag göra av resterna?
Jag är nog kräsen, men rester gillar jag då inte. De rester jag kan äta är: Pannkakor... det är faktiskt den enda matträtt jag kan komma på just nu.
Vad ska jag göra av resterna?
Gamla pannkakor fungerar utmärkt till att göra creps av. Jag brukar lägga i lite skinkost samt vanlig ost och köra i ugnen en stund. Blir alldeles utmärkt!
-
- Levertransplanterad
- Posts: 1204
- Joined: 06 Dec 2004, 13:28
- Location: Ja, inte hemma i alla fall.
Vad ska jag göra av resterna?
Knäck ett ägg i moset och gör potatisbullar. Om det nu är riktigt mos och ingen pulvervariant alltså.
-
- Levertransplanterad
- Posts: 4364
- Joined: 08 Oct 2005, 15:21
- Location: Någonstans i Västra götaland;)
Vad ska jag göra av resterna?
Nej fy, mos ska vara hemmagjort inget pulver-skit! Fy för den lede!
Edit: Det brukar faktiskt smaka riktigt gott på körvkiosker och där kör de väl oftast med pulvermos
Edit: Det brukar faktiskt smaka riktigt gott på körvkiosker och där kör de väl oftast med pulvermos
Last edited by E-M on 10 Jul 2007, 03:33, edited 1 time in total.
-
- Site Admin
- Posts: 2475
- Joined: 01 Jan 2001, 01:01
- Location: Vasa - Finland
- Contact:
Vad ska jag göra av resterna?
-Mosa in köttbullarna i moset.
-Kläck i ett ägg och blanda ihop till en gegga.
-Krydda med svart eller vitpeppar och forma smeten till biffar.
-Stek biffarna så dom får en ordentlig stekyta.
-Släng riset i sophinken.
-Klart. Servera med lingonsylt.
-Ta ut soporna
p.s. Har du inget ägg kan du blanda i litet vatten i smeten.
-Kläck i ett ägg och blanda ihop till en gegga.
-Krydda med svart eller vitpeppar och forma smeten till biffar.
-Stek biffarna så dom får en ordentlig stekyta.
-Släng riset i sophinken.
-Klart. Servera med lingonsylt.
-Ta ut soporna
p.s. Har du inget ägg kan du blanda i litet vatten i smeten.
Vad ska jag göra av resterna?
Japp, det blev nåt liknande det ljungbacka-erik tipsade om. Köttbullarna i smeten och ett ägg.
Tyvärr var det ju pulvermos så för att få rätt konsistens blandade jag ströbröd och vetemjöl.
Rullade sen bullen, doppade i ströbrod och stekte.
Gick att äta..
Tyvärr var det ju pulvermos så för att få rätt konsistens blandade jag ströbröd och vetemjöl.
Rullade sen bullen, doppade i ströbrod och stekte.
Gick att äta..
-
- Obotlig alkoholist
- Posts: 989
- Joined: 18 Jun 2006, 10:43
- Location: Lima
Vad ska jag göra av resterna?
Gör fattiga riddare av gamalt bröd (ej grönt och mögligt ) utan gammal torr franska, ju torrare det är ju mer pannkakssmet suger det åt sig, och ju godare blir dom, har även doppat i samma smet som potatisbullar och det fungerar oxå, ät med lingonsylt till.
Vad ska jag göra av resterna?
Vad man än har över så går det alltid fint att göra nån slags Ris/Pasta/Potatispytt på det......hacka upp korven,köttbullarna,fiskpinnarna eller whatever det ni är,allt i en salig blandning fräs upp det i stekpannan,varför inte ihop med nån slags grönt,Paprika tex.
Krydda väl,slå på matlagningsgrädde (om man har) och rör ihop med Pastan eller vad det nu blir,ströa gärna över lite grov svartpeppar,alltid lika smaskigt!
Krydda väl,slå på matlagningsgrädde (om man har) och rör ihop med Pastan eller vad det nu blir,ströa gärna över lite grov svartpeppar,alltid lika smaskigt!
Vad ska jag göra av resterna?
Då ska vi se om jag kan hjälpa:
Köp en flaska salladsdressing och rör ihop det med riset. Mums!
Moset kan du kleta ketchupen på. Du kan även äta köttbullarna till det. Annars är kalla köttbullar utsökt smörgåspålägg.
Mjölken kan du skölja ner bakfyllan med
Lingonsylten passar utmärkt till köttbullar och mos. Ja, till nästan alla maträtter egentligen.
Hallonsylt kan du ha som pålägg på smörgåsarna. Du kan ju göra en såkallad "norskbakelse": bred på creme fresh (eller hur fan det stavas) på en brödbit, därefter brer du på sylt. Jättegott!
Köp en flaska salladsdressing och rör ihop det med riset. Mums!
Moset kan du kleta ketchupen på. Du kan även äta köttbullarna till det. Annars är kalla köttbullar utsökt smörgåspålägg.
Mjölken kan du skölja ner bakfyllan med
Lingonsylten passar utmärkt till köttbullar och mos. Ja, till nästan alla maträtter egentligen.
Hallonsylt kan du ha som pålägg på smörgåsarna. Du kan ju göra en såkallad "norskbakelse": bred på creme fresh (eller hur fan det stavas) på en brödbit, därefter brer du på sylt. Jättegott!
Skitarna ska va' lika långa i år