SD:s riksårsmöte i Karlstad.

Politiska diskussioner
Post Reply
gammalhardrockare
Levertransplanterad
Posts: 5422
Joined: 01 Jan 1970, 01:00

SD:s riksårsmöte i Karlstad.

Post by gammalhardrockare »

SD har mognat rejält må jag säga.
Under helgen så har de riksårsmöte i Karlstad och hittills har det förlöpt väl även om man kunde se en del stenkastande kommunister samt några KD:are som stod på ett torg och såg bedrövade ut och sjöng "Räck mig din hand" i protest mot de jätte-jätteelaka Sverigedemokraterna.
KD hade även en banderoll där det stod "KD mot nazism!"
Det hela blev skrattretande med tanke på att lite längre bort stod det ett gapande gäng kommunister med ett rött plakat där det stod:
"Inga Israelvänner i vår riksdag!"

"Idioter, idioter överallt." Som jag själv har skrivit och sagt så många gånger i mitt liv.

Hur som helst, detta sade bl a SD:s partiledare Jimmie Åkesson i sitt invigningstal:

"Arbetsmarknadspolitiken
Och apropå motioner, så ligger här också en motion som berör arbetsmarknadspolitiken. Det är enligt min mening en viktig motion och även om partistyrelsen inte tillstyrker motionen som sådan så har ändå motionären fått så nära bifall man kan komma.

När det gäller arbetsmarknadspolitiken så har vi sedan valet – från regeringens sida – sett prov på en närmast extrem utbudspolitik som inneburit kraftiga försämringar i trygghetssystemen och förslag om en generell och omfattande arbetskraftsinvandring. Och kompletterat med domen i det så kallade Vaxholmsmålet och andra krav på en EU-harmonisering av arbetsmarknadspolitiken ser vi ett gigantiskt hot mot det som vi känner som den svenska modellen. Den modell som bygger på samförstånd mellan arbetsmarknadens parter och politiken och som tjänat oss väl under större delen av 1900-talet.

Vem ska försvara den svenska modellen – om inte vi gör det?

Vem ska försvara den svenska löntagaren mot lönekonkurrens från utlandet – om inte vi gör det?

Vem ska försvara vår rätt att själva forma vår modell för arbetsmarknaden – om inte vi gör det?

Partivänner, här har vi ett oerhört viktigt område att jobba med. Vi ser i val efter val hur arbetsmarknadspolitiken toppar väljarnas lista över de frågor som man ser som viktigast för valet av parti. Och när vi nu dessutom är på väg in i en lågkonjunktur så finns det ingen anledning att tro på någon annan utveckling inför valet 2010. Arbetsmarknadspolitiken ÄR viktig för väljarna och den MÅSTE också vara viktig för oss."


Ja, jag kan inte annat än hålla med.
Men Jimmie fortsatte, han hade mer intressant att förtälja.

"Häromdagen kunde vi till exempel höra om hur regeringen nu tänker privatisera det så kallade flyktingmottagandet. Privata företag ska alltså kunna tjäna pengar på massinvandringen.

Och visst, man kan väl säga att det på något sätt är marknadskrafterna som styr massinvandringen redan idag med tanke på att så många människor söker sig till den plats på jorden där de får bäst förmåner och störst ekonomisk vinst.

Och visst, det kan säkert vara så att det här blir en lukrativ bransch med tanke på hur mycket pengar som är inblandade men det kan ju knappast – åtminstone inte i förlängningen – bli billigare för oss – skattebetalare – om man gör på det här viset. Och med tanke på alla de tiotals miljarder som vi varje år betalar för massinvandringen så låter det här inte som något särskilt attraktivt förslag.

För några veckor sedan kom det dessutom ett förslag från vår folkpartistiske integrationsminister om en särskild bonus för de invandrare som klarar av att genomföra svenskundervisningen. 12 000 kronor ska man få, skattefritt och det ska inte ske någon avräkning mot de övriga bidrag man får.

Hur klingar ett sådant här förslag i öronen på alla de svenska ungdomar som väljer att studera och som därmed drar på sig stora studieskulder. De får inga 12 000 kronor när de klarat en tenta.

Och då ska man dessutom ha klart för sig att många kommuner i Sverige idag går på knäna – fullständigt – på grund av den börda som SFI-undervisningen har blivit de senaste åren i och med rekordinvandringen."


Nå, vad säger meduzalands alldeles egna akademiker med fint jobb, dvs Josey Wales om detta? Du sitter antagligen med väl tilltagna studieskulder samtidigt som du har varit med och indirekt röstat fram detta idiotförslag.

"Anpassningen till den muslimska minoriteten är ett kapitel för sig. Vi har de senaste åren sett hur kommuner inför lovdagar i samband med muslimska högtider, hur man avskaffat traditionella skolavslutningar och förbjudit elever att sjunga Den blomstertid nu kommer, hur förskolor i Malmö slutat servera fläskkött för att tillmötesgå den muslimska minoriteten, hur kommuner anpassar öppettider och utbud på badhus efter muslimsk kvinnosyn.

I Malmö har man tillsatt en utredning om könssegregerad simundervisning eftersom många muslimska föräldrar tycker det är syndigt att pojkar och flickor simmar tillsammans och därför förbjuder sina barn att delta.

Och förresten, ni kommer kanske ihåg den här debatten som var efter att några muslimska kvinnor inte tillåtits bada på badhuset iklädd sina burkor – alltså de här heltäckande dräkterna. I Malmö har man löst det nu genom att sponsra framtagandet av ett slags heltäckande baddräkt för muslimska kvinnor. Det här plagget kallas då burkini och är ett slags blandning mellan burka och bikini.

För mig låter det helt bisarrt. Och allt det här understryker en sak: Vi MÅSTE lyckas den här gången. Vi MÅSTE om vi ska kunna få lite sans och vett i den extrema svenska invandringspolitiken."


Som sagt, skyll inte på mig. Jag röstar nej, dvs inget av de sju riksdagspartierna får min röst.

"Äldrepolitiken
Ett annat område där jag tycker att vi hittills har varit ganska bra men där vi kan bli ännu bättre är äldrepolitiken. Nu har jag förstått att just detta kommer att vara ett tema i något nummer av SD-Kuriren under det här året och det kan bli startskottet för en särskild kampanj om äldrefrågorna.

Och det behövs!

Regeringen har ända sedan man tillträdde talat om förbättringar för framför allt de pensionärer som har det sämst ställt, men man verkar inte komma överens och man kommer definitivt inte till skott. Trots att det talas om ett reformutrymme på 30 miljarder så fortsätter man att prioritera skattesänkningar, massinvandring och verkningslösa integrationsprojekt.

Jag sa i mitt årsmötestal förra året att äldresituationen i Sverige är en stor skam. Och det är det fortfarande. Att vi inte bättre kan ta hand om dom som byggde välfärden åt oss, åt min generation. Det är en stor skam för Sverige och för vårt välfärdsbygge.

Där har vi ett hårt jobb att göra efter valet 2010."


Ja, ett hårt jobb lär man få eftersom inget av de andra partierna bryr sig om pensionärer. De s.k. flyktingarnas välbefinnande är viktigare.
Muhammed först helt enkelt! Algot Svensson, Alma Lindkvist och de andra får snällt ställa sig sist i kön. De har ju bara jobbat ett helt liv, vad är det i jämförelse med stackars Abdullah som måste "fly" till Sverige och tvingas bli torterad med bidrag, gratis bostäder, gratis ubildning, gratis läkarvård etc?

"Kriminalpolitiken
Och ett hårt jobb, det har vi också att göra inom kriminalpolitiken. Trots att vi har en moderatledd regering så är det förvånansvärt tyst när det gäller kriminalpolitiken. Och det är nog många väljare som hade förväntat sig någonting helt annat när man la sin röst på den borgerliga Alliansen. Som hade förväntat sig rejäla krafttag mot brottsligheten och ett helt annat fokus på trygghetsfrågorna. Men det har hänt förvånansvärt lite och det understryker det faktum att det behövs ett RIKTIGT trygghetsparti i Sveriges riksdag. Och den rollen – mena jag – att vi ska ha.

Vi är det RIKTIGA trygghetspartiet."


Kan inte annat än hålla med.
Last edited by gammalhardrockare on 03 May 2008, 19:10, edited 1 time in total.
gammalhardrockare
Levertransplanterad
Posts: 5422
Joined: 01 Jan 1970, 01:00

SD:s riksårsmöte i Karlstad.

Post by gammalhardrockare »

Detta sade partisekreteraren Björn Söder och är nog bland det bästa någon politiker har sagt någonsin:

Den ena dagen beskylls vi för att vara nazister. Nästa dag säger man att det inte är någon mening att rösta på oss eftersom vi är för invandring till kommunerna. Borgarna beskyller oss för att vara vänsterorienterade och socialisterna beskyller oss för att vara högerorienterade.

Våra motståndare har inte förstått att vi är Sverigedemokraterna och varken höger eller vänster. Vi är nationalister och värdekonservativa. Vi tror att alla svenskar har en plats i Sverige. Vi är öppna mot nya människor och kulturyttringar men vi vill själva välja vad vi tycker är bra och vad vi tycker är dåligt. Den rätten kräver vi i anständighetens namn. Vi värnar om det sunda bondförnuftet och vår tusenåriga självbestämmanderätt, vi tar hand om våra gamla och skyddar våra barn. Det trygga anständiga samhälle som vi företräder står i motsats till övriga partiers mångkulturalism, normupplösning och EU-federalism.

Vi har också beskyllts för att vara ett folkhemskramande parti. Detta är dock ingenting jag är ser som en förolämpning utan snarare som ett kvitto på att vår politik är riktig. Om jag skulle nämna två historiska personer som sannolikt skulle ha varit sverigedemokrater idag om man utgår ifrån vad de sagt och skrivit under sin levnadstid så skulle jag först säga Per Albin Hansson och citera honom:

"Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”


Det är sverigedemokraternas vision av Sverige som Per Albin talar om. Ett folkhem utan gemenskap och samhörighetskänsla är en omöjlighet, men det vägrar såväl socialdemokrater som borgerligheten att inse. Den andra personen som i sitt skrivande beskrev vårt vackra land och det svenska folkets lynne och som idag med stor sannolikhet skulle varit sverigedemokrat är Värmlandlands stolthet Selma Lagerlöf. Selma Lagerlöf var ingen uttalad nationalist och inte heller någon politiker men betoningen av hembygden och den folkliga kulturen som Selma skildrade skulle idag setts som djupt opassande och fruktansvärt bakåtsträvande av alla partier utom Sverigedemokraterna. Genom berättelsen om Nils Holgerssons resa fick svenska skolbarn förr sin bild av Sveriges olika landskap och färgstarka kultur.

Låt oss tillsammans påbörja arbetet med att under ytterligare ett verksamhetsår fortsätta kampen för att också våra barn och barnbarn skall få uppleva den gemenskap som Per-Albin kämpade för och den kultur som Selma beskrev.

Låt oss göra detta så att vi en dag kan yttra samma ord som Per Albin yttrade i samband med sitt tal på svenska flaggans dag 1945:

”Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige!”

Tack för ordet!

Nå, vad säger Meduzalands alldeles egna alliansväljare om detta?
Josey Wales, ordet är ditt!
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

SD:s riksårsmöte i Karlstad.

Post by ozzman »

GammalHardrockare wrote:När det gäller arbetsmarknadspolitiken så har vi sedan valet – från regeringens sida – sett prov på en närmast extrem utbudspolitik som inneburit kraftiga försämringar i trygghetssystemen och förslag om en generell och omfattande arbetskraftsinvandring. Och kompletterat med domen i det så kallade Vaxholmsmålet och andra krav på en EU-harmonisering av arbetsmarknadspolitiken ser vi ett gigantiskt hot mot det som vi känner som den svenska modellen. Den modell som bygger på samförstånd mellan arbetsmarknadens parter och politiken och som tjänat oss väl under större delen av 1900-talet.

Vem ska försvara den svenska modellen – om inte vi gör det?

Vem ska försvara den svenska löntagaren mot lönekonkurrens från utlandet – om inte vi gör det?
Visst har de ett par poänger i sina synpunkter att invandrare/flyktingar inte skall särbehandlas, även angående äldrevården och kriminalpolitiken har de sina poänger.
Men citatet ovan gör att jag aldrig skulle rösta på dem.
Protektionistisk vänstersmörja.
Den sk. svenska modellen är bara ett sätt att inte konkurrensutsätta vissa av staten priviligierade sektorer och ju fortare den dör ut desto bättre.
wiking
Levertransplanterad
Posts: 1827
Joined: 02 Jan 2005, 17:45

SD:s riksårsmöte i Karlstad.

Post by wiking »

GammalHardrockare:

Var du på mötet?
Såg lite om det på nyheterna. Det stod, som vanligt, en handfull trashankar utanför och var allmänt patetiska.
Post Reply