Grattis rättsväsendet!

Politiska diskussioner
wiking
Levertransplanterad
Posts: 1827
Joined: 02 Jan 2005, 17:45

Grattis rättsväsendet!

Post by wiking »

Ännu ett exempel på Sveriges lysande rättsväsende.
http://stockholm.city.se/nyheter/2008/0 ... nya_brott/
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

Grattis rättsväsendet!

Post by ozzman »

Som sagt. När staten blir så gigantisk som i det här landet så slutar den att se till medborgarnas behov, den blir helt enkelt separerad från de medborgare den skall skydda och börjar leva sitt eget liv där sunt förnuft, ansvar och rim och reson får stå tillbaka för statens egna behov.
Statens behov när det gäller rättsväsendet är att bevisa den luddiga teori som styrt svenskt rättsväsende sedan 50-talet. Nämligen den teori som säjer att alla kan rehabiliteras, det är synd om brottslingar och straff är av ondo.
Denna teori skall alltid efterlevas oavsett hur många mördare/våldtäktsmän/pedofiler som släpps ut efter löjligt kort tid och i vissa fall till och med frikänns i domstol trots fullgod bevisning.
Att de som betalar för statens alla vansinnigheter (vi skattebetalare) inte tycker detsamma och i vissa fall också kommer till skada pga den här teorin, ja det skiter statsapparaten högaktningsfullt i, den är ju så stor att den inte behöver bry sej om vad vanliga människor tycker.

Kom ihåg, en stat som är stor nog att ge dej allt du vill ha är också stor nog att ta allt du har.
gammalhardrockare
Levertransplanterad
Posts: 5422
Joined: 01 Jan 1970, 01:00

Grattis rättsväsendet!

Post by gammalhardrockare »

Josey Wales:

Det där är dumheter och det vet du. Staten är inget levande väsen frånskiljt från oss människor. De som är skyldiga är de som röstar fram de politiker som styr och utvecklar denna stat. Därför kommer inte jag att rösta på Sju-Partiet något mer. Jag vill inte tillhöra de skyldiga till denna dårskap.

Det märkliga är att du som är emot staten, centralstyrning, kollektivism m.m. är positiv till EU. Här snackar vi verkligen om staternas överstat som älskar att kontrollera människor med en massa dumma lagar, direktiv, arabkrameri och flummerier.
Snart kommer de även att ta med ett underutvecklat, muslimskt u-land, dvs Turkiet. Det räcker tydligen inte med alla andra blattar EU tar emot och försörjer. Nu måste vi även göra deras idiotländer till medlemmar. Nu ska vi få försörjningsansvar över ett helt land. Trevligt va?
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

Grattis rättsväsendet!

Post by ozzman »

Josey Wales wrote:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2410186.ab

Tragiskt att läsa att värdet av ett människoliv i det här landet inte är högre än att ett mord på öppen gata bara ger 1 år på kollo sluten ungdomskola.

Det måste kännas fruktansvärt för föräldrarna att veta att samhället bestraffar deras sons mördare lika lågt som någon som sålt 10 g hasch eller stulit några bilar.
Det kanske börjar bli dags att ställa sej frågan om samhället av idag verkligen är till för medborgarna eller om det är tvärtom så att medborgarna är till för samhällsapparaten?

För övrigt hade ett rimligt straff varit 25 års fängelse för hela bunten.

ja sverige blir bara sämre, folk blir dödade av varan och det kännar tidning mycke pengar på! Image
Post Reply