Husvagnen del 1

Årets julkalender
Post Reply
Jungbacka Erik
Site Admin
Posts: 2475
Joined: 01 Jan 2001, 01:01
Location: Vasa - Finland
Contact:

Husvagnen del 1

Post by Jungbacka Erik »

Husvagnen

Detta är den sanna historien om dom tre musketörerna Gunvald, Fingal och Kurt som är tre ungkarlar som alla är födda i 40-talets Finland. Att dom blev som dom blev beror väl på slumpen men det genetiska har väl också ett finger med i spelet eftersom dom alla är släkt med varandra. Dom bor alla kvar i sina föräldrahem då dom aldrig flyttade hemifrån och alla tre är enda barnet så dom har ärvt husen av sina föräldrar.

Kapitel 1

Så länge Gunvald varit pensionär har han haft samma morgonrutin, vardag som helg.
Han vaknar varje morgon exakt kl 06.00, hämtar morgontidningen, kokar morgonkaffe på den vedeldade spisen och tänder en handrullad cigg och väntar på att kaffet ska koka upp. Han tar ett djupt bloss och hostar upp litet gammal tjära medan han läser rubrikerna på första sidan. När kaffet är klart slår han upp det i sin emaljerade mugg samt häller i en skvätt Kosken. Efter första klunken vaknar magen och han får som vanligt läsa resten av tidningen på utedasset. När han kommer till annonserna är det något som fångar hans intresse. En husvagn: Sprite 400, årsmodell 1970 med tre bäddplatser. Perfekt för honom, Fingal och Kurt.

Han torkar sig snabbt med tidningen och springer in i stugan med byxorna halvt uppdragna. Denna affär får absolut inte gå honom förbi. Han ringer först upp Kurt som yrvaket undrar vem i helvete som stör honom i hans skönhetssömn och sedan ringer han Fingal som inte får ett ljud ur sig för han har inte pratat sedan hans lärare förbjöd honom att öppna käften på en lektion 1949. Telefon hade han dock ifall hans kompanjoner skulle ringa. Han brukade svara med att nicka eller skaka på huvdet så telefonsamtalen brukade vara ganska ensidiga men Gunvald och Kurt brydde sig inte om det. Nu var det i alla fall bråttom. Samling hos Gunvald NU!!!

När Kurt och Fingal kom fram fann dom Gunvald sittandes vid köksbordet med munnen fradgande, -Vi ska på semester! utbrast han. -Semester? Kurt såg undrande på honom. Fingal skakade på huvudet. - Ja, semester. Gunvald visade annonssidan som han hade rivit ur tidningen innan han torkade sig. -Titta vilken skönhet: tre bäddplatser, gasolkök och kylskåp. Allt vi behöver för en lyxig semester på rivieran. -Vilken riviera? undrade Kurt. -Vilken som helst, sa Gunvald. Med denna kan vi så resa till Sydafrika om vi vill! Fingal skakade åter på huvudet och öppnade munnen precis som han skulle vilja säga något. -Stäng käften Fingal, nu ska vi köpa husvagn.

Gunvald tog bilnyckeln ur gömstället som var en potta under sängen. I pottan förvarar han sina värdefullaste ägodelar: nycklarna. Han hade pippi på nycklar och lås, och nästan allt han ägde var på något sett låst med ett stort och klumpigt hänglås. Ofta var låset värdefullare än det han låst fast men inget skulle lämnas olåst och det han arbetat ihop till i sitt anletes svett skulle ingen jävel lägga beslag på. Det värsta Gunvald viste var tjuvar och kapitalister. Kapitalisthatet hade han fått med modersmjölken eftersom hans föräldrar var stolta kommunister och medlemmar i kommunistpartiet. Han tog också husnyckeln och dom låste dörren efter sig. -

In i bilen kamrater, skanderade han och de satte sig i Gunvalds Moskwitsh Elite 1500s, som med sin 1,5 liters motor i Gunvalds ögon var östblockets Rolls Royce och Guds gåva till arbetarklassen. Kurt satte sig i framsätet och Fingal efter viss övertalning (handgripligt tvång) i baksätet. Han hade säkert annat att göra men det kunde ju inte dom andra veta.
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2713
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Re: Husvagnen del 1

Post by ELN »

Fasen va kul med kalender i år med!! En mycket trevlig överraskning. Och en så lovande början med, hallelulja!
Post Reply