Dator - Tv-spel - GTA!

Datorer, tillbehör, program, p2p, internet och sånt
Post Reply
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2708
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Dator - Tv-spel - GTA!

Post by ELN »

Jag vet inte om detta är rätt underforum, men har någon nån invändning får ni flytta...

Ja undrar va ni gillar att spela. Om ni har några tips. Själv spelar ja inte så väldigt mycket, jag har inte helt tid och så men jag tycker det är kul när jag gör det.

Jag äger ett chippat PS2 och ett PS3 320G. Alltså SONY trogen. Den absoluta favorit tv-spels-serien är det inga tvivel om: Rockstar Games, Rockstar North, Grand Theft Auto (GTA) Jag spelade 1:an och 2:an hos kusiner och polare redan som liten och var redan då såld på det fria konceptet, sen missade jag III, men hos min kusin blev det Vice City och med den nya "3D" vyn (bakifrån istället för uppifrån) som kom första gången i III:an. Sen köpte jag mitt PS2 och då var ju det nya San Andreas överst på önskelistan. Och snart hade jag spelat igenom det spelet både 3, 4 och 5 gånger. Den fantastiska friheten var tagen till en ny nivå och till det fick jag för första gången spela spelet längs "storyn", vilken va grym. Och i den amerikanska staten San Andreas finns både tre större städer Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Fransisco), Las Venturas (Las Vegas) och utöver detta massa härlig landsbyggd, berg och öken.

När GTA IV kom ut köpte jag PS3 mest av den anledning + att jag ville ha Blu-Ray. Och med just de nya möjligheterna med Blu-Ray så var ju grafik(!) och fysik kraftigt uppgraderat. Handlingen är tillbaka i GTA's Liberty City (denna gång New York) grymt spel och man kan sitta och bara köra och förundras överallt innan man ens börjar med uppdrag, MEN det är bara en stor stad, någon strand på sin höjd...

Och nu har Rockstar släppt en trailer på GTA V, där de går tillbaka till ett helt nyuppbyggt Los Santos (Los Angeles) från San Andreas, MED omkringliggande landsbyggd och allt vad det innebär, de skall även tagit åt sig av att konsumenterna vill ha tillbaka Vice City (Miami) då de skall ha Miami-inspererade stadsdelar vid stränderna.

Videon väcker starka "vill ha" - begär, vilket är jobbigt då de förväntas släppas i oktober. Bland annat ser man en "plåt-cab" som fäller ner taket vilket vore en ny funktion i GTA-spelen.... Nog tjötat, över till er Image
Evert Meduza
Levertransplanterad
Posts: 1987
Joined: 06 Jan 2011, 10:11
Location: SKÅNE!
Contact:

Dator - Tv-spel - GTA!

Post by Evert Meduza »

Mest gillar jag att spela "Super Mario" och "Legend Of Zelda" då jag inte är så förtjust i våld då jag är en fredsälskande människa, fast jag gillar faktiskt strategispel då jag gillar spel som går ut på att tänka till hur man skall göra.
Sen så e' de' dags å' börja ragga runt, gasa på som f*n o' bara ragga runt, spela bästa raggarlåten, dunka takten uti plåten, visa röven här o' där o' ragga runt!
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Dator - Tv-spel - GTA!

Post by uy »

Jag är också en fredsälskande människa, men det betyder inte att jag inte tål våld i spel, filmer och böcker. Och för att inte tala om alla Eddie Meduzas verk där människor blir nedslagna på löpande band! Image

För att återgå till ämnet så är också jag ett fan av GTA-serien. Min första kontakt med Rockstars spelserie var när jag lånade det första Grand Theft Auto av en kusin, och det spelades flitigt. sedan dröjde det några år innan jag spelade GTA igen, så det var först när jag spelade Vice City hos en kompis som jag fastnade för serien igen.
Min favorit är nog San andreas. Dels för alla härliga karaktärer man stöter på, och för att världens känns så stor och det finns alltid något nytt att utforska. jag har tappat räkningen över hur många gånger jag har kört igenom det!

Rockstar är fantastiska på att skapa intressanta karaktärer och bra manus, något som inte är så vanligt inom spelindustrin. dessutom använder de riktiga skådespelare till karaktärerna, så det är väldigt hög nivå på röstskådespeleriet. Bland annat har vi Micheal Thomas från Miami Vice som Lance Vance, William Fichtner (känd som Mahone i Prison break) som Ken Rosenburg för att näna några. Dessutom är det porrstjärnan Jenna Jameson som gör rösten åt Candy Suxx.

Och hur nördig är man inte om man sitter och skriver detta vid tolvslaget på nyårsafton? Image
Skitarna ska va' lika långa i år
Evert Meduza
Levertransplanterad
Posts: 1987
Joined: 06 Jan 2011, 10:11
Location: SKÅNE!
Contact:

Dator - Tv-spel - GTA!

Post by Evert Meduza »

uy wrote:Jag är också en fredsälskande människa, men det betyder inte att jag inte tål våld i spel, filmer och böcker. Och för att inte tala om alla Eddie Meduzas verk där människor blir nedslagna på löpande band! Image
Det håller jag faktiskt med dig om Image

http://www.youtube.com/watch?v=zNc9X7HW3xQ
Sen så e' de' dags å' börja ragga runt, gasa på som f*n o' bara ragga runt, spela bästa raggarlåten, dunka takten uti plåten, visa röven här o' där o' ragga runt!
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

Dator - Tv-spel - GTA!

Post by E-M »

Jag spelade en del när jag var liten. Spelkonsolerna jag har ägt är: Nintendo, Supernintendo, Playstation, Playstation 2 och Xbox 360.

Xbox 360 köpte jag faktiskt bara för att kunna spela GTA IV. Även jag är lite utav ett fan av GTA. Händer att jag spelar några andra spel också men det är väldigt sällan jag spelar nuförtiden.

Första gången jag spelade ett GTA-spel var hos en kompis, GTA 2 närmare bestämt. Var nog någon gång i slutet av 90-talet. Det jag tilltalades av var FRIHETEN. Man kunde göra vad fan man ville.

En sak som jag saknar i GTA IV är ett fusk så att farbror blå inte kommer och lägger sig i så fort man vill "leka" lite. Jag blev väldigt besviken på att ett sådant fusk inte fanns (finns ju till alla andra GTA). Det jag gillar mest är nämligen att bara åka runt och göra det som faller en in. Då är det lite störande om man måste vara laglydig Image

Det bästa GTA är, enligt mig, San Anderas. Det har jag spelat ett antal timmar. Jag gillar spelvärlden, den är stor och väldigt varierande. Man kan bränna omkring på en cross ute i skogen för att sedan dra in till city och ställa till oreda.

Hoppas att GTA V kommer innehålla mycket mer landsbygd. Enligt trailern verkar det vara Los Santos som det utspelar sig i. Hoppas bara att landsbygden är med.
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2708
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Dator - Tv-spel - GTA!

Post by ELN »

Oj vad vi verkar enade på de här punkterna:
Bästa spelserien
Vad som är bra med den
Vad vi förväntar oss i fortsättningen

Image

Kul!

Jag spelar som sagt nästan bara GTA, jag brukar även varva Driver spelen en gång när de då och då kommer ut, jag har en drös andra spel varav över hälften jag inte startat....

Ett annat spel som gjorde intryck var det första jag någonsin spelade: Super Mario Bros. III på NES hos min äldre kusin, timmar där ja. Jag har även en annan spelälskande kusin (som framförallt förespråkar PC) som jag annars spelar lite med och tar råd från. Ett par jag fått från han som jag fastnat för men inte spelat kontinuerligt är:
GeneRally (bilspel, ett mkt enkelt koncept som är ooo så roligt att spela med andra)
Mashed (bilspel, även detta ett riktigt multiplayerspel, bäst på förfest)
RambleRacer (bästa spelet på 2 spelare, racerspel med CoOp!)
MineCraft (behöver sällan nån större förklaring, kolla upp det annars)

Som synes är det mycket bilspel det varit hela tiden, det första egna vi hade hemma var Midtown Madness 2, också det härliga med Free Roaming och ett av det första stor med "3D-vy" i sitt slag i trakten härikring.

Och så får jag väl nämna det bästa rena bilspelet till PlayStation genom tiderna: Need for speed, Underground 2. Också där är det de o så älskvärda Free Roamingen som är den stora attraktionen, men också att det var ett bilspel till bilintresserade med allt vad det innebär, inte ett racingspel som bara är mainstreem.

Får väl då också nämna det bästa konceptet till bilspel: Street Legal Redline
Ett spel sponsrat av oljeproducenten Redline om jag minns rätt. Bilälskarens spel helt igenom, man kunde plocka bilen i molekyler, köpa delar o bygga ihop, sen ut o rejsa i en öppen stad. Dessutom gjordes det lätt att lägga in egna karosser o delar som kunniga knåpat ihop (jag byggde en gång en Volvo 240 med turbo och kompressormatad V6). Men spelet va genomsyrat av buggar o fel så de blev aldrig något riktigt av det hela. Önskar än att de skall komma en bra tvåa...


Nu har det blivit ett rörigt inlägg igen, som det brukar när jag skall skriva mycket om mycket Image men det får gå.
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2708
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Re: Dator - Tv-spel - GTA!

Post by ELN »

För de som missat det så är ju 5an på väg ut :D

Kolla här, här står utvecklingen hittills och den uppdateras så fort mer kommer. Nu var det ett tag sen det hände något, så det börjar bli spänt :P
http://www.gtav.net/
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2708
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Re: Dator - Tv-spel - GTA!

Post by ELN »

Ja nu börjar de hända grejer på GTA V fronten :D Det verkar riktigt coolt, det har kommit en till trailer massa bilder och grejer, jag har börjat "fixa om" hemmavid så att jag maximalt skall kunna njuta av spelet när det kommer, men kanske mer om det i en annan tråd :)
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2708
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Re: Dator - Tv-spel - GTA!

Post by ELN »

Eftersom jag i princip endast använder mitt PS3 till att se på film och spela GTA har jag nu gjort den förnuftiga affären att jag inhandlat ett PS4 med GTA V till (något helt annat, fast samma, som till PS3). Men jag kunde inte låta bli. :P
Post Reply