De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Politiska diskussioner
lumberjack
Levertransplanterad
Posts: 1204
Joined: 06 Dec 2004, 13:28
Location: Ja, inte hemma i alla fall.

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by lumberjack »

Jaha ja, här kastas det sten i glashus så att det bara visslar om det. Att anklaga ozzman för att vara blind och inte hängt med i samhällsdebatten var ett flagrant misstag.

Titta här vad arbetsmarknadsverket säger om arbetsmarknadsläget till exempel.


*84 000 nya lediga jobb på Arbetsförmedlingen. Efterfrågan på arbetskraft fortsätter att vara kraftig. Antalet lediga platser som anmälts till landets Arbetsförmedlingar uppgick i mars till drygt 84 000. Det är 21 000 fler än samma månad förra året. Framför allt är det tillsvidareanställningarna som har ökat i omfattning.

* Under årets första kvartal inrapporterades 55 000 ferieplatser, vilket är den högsta siffran sedan 1990.

* Under mars varslades 2 700 personer om uppsägning. Detta är något färre än förra året, då 2 900 personer varslades. Varslen ökade markant inom den kommunala verksamheten, men minskade påtagligt inom verkstadsindustrin.

* Fler arbetssökande får jobb. Antalet arbetssökande vid Arbetsförmedlingen som fått arbete har ökat något. Under mars har 60 000 av samtliga inskrivna på Arbetsförmedlingen övergått till någon form av arbete, vilket är 1 000 fler än för ett år sedan. Bland annat har många gått till nystartsjobb, fram till slutet av mars 3 900 personer.

* Arbetslösheten minskar
4,0 procent av arbetskraften, eller 184 000 personer, var inskrivna som arbetslösa vid landets arbetsförmedlingar i slutet av mars månad. Det innebär en minskning med 0,8 procentenheter, eller 32 000 personer, jämfört med mars 2006.

* Arbetslösheten för ungdomar mellan 18 och 24 år, ligger på ungefär samma nivå som för ett år sedan, runt 34 000.Om man jämför med årsskiftet har dock ungdomarnas arbetslöshet sjunkit med närmare 10 000.

*Kraftig minskning av antalet personer i program med aktivitetsstöd
1,4 procent av arbetskraften, eller 65 000 personer, deltog i program med aktivitetsstöd. Detta innebär en minskning på ett år med närmare 48 000 personer.

*Färre långtidsinskrivna på Arbetsförmedlingen än för ett år sedan

* Långtidsarbetslösheten minskar totalt men ökar för ungdomar
Långtidsarbetslösheten (antalet personer som varit arbetslösa kontinuerligt minst 6 månader, eller för ungdomar under 25 år minst 100 dagar) har minskat med mer än 4 000 personer på ett år och uppgick i slutet av mars till drygt 54 000 personer. Nedgången omfattar dock inte ungdomarna 18-24 år. Deras långtidsarbetslöshet har ökat, från 2 300 till 9 900 personer. Denna ökning gäller främst ungdomar med kort utbildning.
gammalhardrockare
Levertransplanterad
Posts: 5422
Joined: 01 Jan 1970, 01:00

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by gammalhardrockare »

Grr:

Visst håller jag med dig i mycket men du är farligt nära just nu att få din post raderad av mig i egenskap av moderator.
För det första bör sådana här diskussioner tas i bunkern, här är vi mer lättsamma.
För det andra så tycker jag att du har en lite väl otrevlig ton.

Visst. Vågorna går höga här ibland, så även mellan mig och Ozzman men vi bråkar trots allt i all vänskaplighet. Vi hugger inte varandra med knivar trots allt, vi petar på varandra med tops istället.

Hajar du vad jag menar? Här är vi polare, det är våra åsikter som inte kommer överens.
lumberjack
Levertransplanterad
Posts: 1204
Joined: 06 Dec 2004, 13:28
Location: Ja, inte hemma i alla fall.

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by lumberjack »

grr wrote:Mer info:
Nyheterna idag exempelvis talade om att bostadspriserna har höjts till skyarna det senaste året. Det är väl inte direkt nån förvåning. Och så kommer det att fortsätta, förutspår man. Slopandet av fastighetsskatten innebär helt konkret att det blir billigare att köpa och äga svindyra palats och svindyrt att äga/köpa en mindre boning över huvud taget.
Bostadspriserna styrs som bekant av tillgång och efterfrågan. Mycket bostäder och lågefterfrågan ger låga priser, hög efterfrågan och liten tillgång ger höga priser. Där har du drivkrafterna bakom prisutvecklingen på bostäder.
lumberjack
Levertransplanterad
Posts: 1204
Joined: 06 Dec 2004, 13:28
Location: Ja, inte hemma i alla fall.

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by lumberjack »

Det har inte skett någon "makaber" förändring, men i områden med stor efterfrågan på bostäder har den förstärkta privatekonomin givetvis påverkat betalningsviljan hos bostadsspekulanter. Men om din hypotes om att det skulle stämma så skulle bostadspriserna stigit i samma takt över hela landet. Nu är det inte så, utan det är i de överhettade områdena som priserna skjuter i höjden, som en följd av ett alldeles för låg utbud.

ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by ozzman »

Ohoj!
Här händer det grejer minsann, man är borta en vecka och vips så har Grr gått från nazist till kommunist, imponerande.

För att svara på några av påståendena så har jag aldrig hävdat att den nya regeringens politik är bra för alla. Ingen politik kan vara bra för alla, det är en utopi och som alla utopier ogenomförbar om än en vacker tanke i teorin.
Däremot är den nya regeringens politik bra för de som vill arbeta och är villiga att anstränga sej lite för att få ett jobb, det tycker jag är bra.

Du tog upp ett exempel på en mamma som måste flytta för att få ett jobb och tyckte det var hemskt för hennes barn att behöva flytta. Den logiska följdfrågan blir då, är det bättre att hennes barn växer upp med en mamma som går på bidrag och får lära sej att man inte skall jobba och göra rätt för sej?
Min sambo flyttade med sina 2 barn för att få ett jobb, det var 6 år sedan nu och jag kan lugnt säja att miljöombytet har varit bra för barnen. Jag tror också att barnen tycker det är roligare att kunna svara något på frågan vad mamma jobbar med, vad tror du?

Långtidsarbetslösheten har måhända ökat men för att klassas som långtidsarbetslös måste du har varit arbetslös mer än 12 månader, alltså blev dessa av med jobbet när S satt i regeringsställning, S lyckades ju som bekant med konststycket att inte skapa jobb trots en extrem högkonjunktur. Det ser lite annorlunda ut nu.

Fastighetspriserna har ökat nästan linjärt sedan 1998 så inte heller det är något nytt påfund av elaka borgare.

Men det viktigaste argumentet till att jag tycker den nya regeringen gör ett utmärkt jobb är att jag personligen fått betydligt mer pengar i fickan. Det må vara egoistiskt men som jag skrivit i tidigare trådar så utsträcker sej min medkänsla till min familj och inte så mycket längre.

Jag kanske inte hänger med i samhällsdebatten till 100% men jag försöker hänga med så mycket jag hinner, vad jag däremot har som inte du har är förstahandserfarenhet av att leva och arbeta i Sverige under flera sosseregeringar. Det betyder att jag vet vad som har hänt, jag behöver inte lyssna på usla kvällstidningsjournalisters agendastyrda historierförfalskning för att kunna skapa mej en bild av hur det sett ut i Sverige de senaste 20 åren.
Last edited by ozzman on 12 May 2007, 15:57, edited 1 time in total.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by E-M »

ozzman wrote:Ohoj!
Här händer det grejer minsann, man är borta en vecka och vips så har Grr gått från nazist till kommunist, imponerande.
Visst är det lustigt Image.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by E-M »

grr wrote:Det är väl självklart at alla vill ha jobb! Är man arbetslös vill man inget annat än att ha ett jobb att gå till, tro inget annat! Om du själv varit i situationen vet du. Men under tiden man söker ska man kunna leva! Och om man inte får nåt jobb ska man kunna leva! Och så vidare. Vadhögern förespråkar är att använda piska på de som redan har det sämst, de arbetslösa exemelvis. Och tvinga de att söka alla jobb överallt om de ska få ett minimalt bidrag att överleva på. Att ta vilket jobb som helst var som helst klarar inte alla, det säger sig självt. Det är synd om de arbetslösa - ska man hjälpa/stötta de som det är synd om ķch har det knapert eller vara taskiga mot dem?
Visst ska man ha pengar så att man klarar sig om man är arbetslös. Då kommer vi ju in på det som GH tog upp: idag så ses det mesta som en rättigheter, så som: bredband, TV, dyra kläder etc. Behöver en människa verkligen det för att överleva? Särskilt om man är arbetslös!

Jag läste att man får som lägst 320kr om dagen, vi tar det gånger 28 (ca: en månad) det blir 8960kr i månaden. För det ska du betala mat, hyra, räkningar. Det är det du behöver. Visst får du leva knapert, men du är ju arbetslös, vad förväntar du dig! Jag tror till och med det kan vara nyttigt för vissa att leva lite knapert. Om inte annat så lär man ju sig att hushålla med pengar. Då blir du ju verkligen motiverad till att skaffa ett jobb med. Om du får en hiskla massa bidrag etc. så är det nog lätt att bli slö, "ähh jag har det ju så gött, kan vänta lite med att skaffa jobb". Min gympalärare som jag hade i nian sa att han kände några stycken som levde på soss och diverse andra bidrag – inte för att de hade det svårt eller så, utan för att de ville ligga hemma och kolla på TV. Han tyckte att det var förjävligt.
2meterhansson
Obotlig alkoholist
Posts: 989
Joined: 18 Jun 2006, 10:43
Location: Lima

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by 2meterhansson »

grr wrote:Mer info:
Nyheterna idag exempelvis talade om att bostadspriserna har höjts till skyarna det senaste året. Det är väl inte direkt nån förvåning. Och så kommer det att fortsätta, förutspår man. Slopandet av fastighetsskatten innebär helt konkret att det blir billigare att köpa och äga svindyra palats och svindyrt att äga/köpa en mindre boning över huvud taget.
Att fastighetsskatten tas bort är bra, det är en helt idiotisk skatt, varför ska man betala en skatt år efter år på något som man redan köpt med skattade pengar. Återigen tar jag mig själv som ex, varför ska jag betala flera tusen extra för att mitt hus räknas som strand nära, bara för att jag råkar se västerdalälven, att jag måste korsa den starkt trafikerade RV 71 och en till mindre byaväg, för att ta mig ner till den steniga, buskiga stranden är för mig en gåta, helt idiotiskt. Nu är ju huset i sig så lågt taxerat så jag kommer förmodligen inte att tjäna något ändå på det, jag kanske rent av förlorar på det, men det spelar ingen roll, skatten är helt förkastlig.
Last edited by 2meterhansson on 13 May 2007, 02:11, edited 1 time in total.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by E-M »

Image
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by ozzman »

Grr:

Det finns många i det här landet som inte velat ha ett jobb eftersom de levt gott på A-kassa och lite svartjobb.
Så skall det naturligtvis inte vara, därför tycker jag att det är bra att bidragssystemen korrigeras för att göra det mindre attraktivt att leva på bidrag.
Tyvärr kommer vissa att drabbas pga. de som myglar och det är synd.

E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by E-M »

grr wrote:Kan bara tipsa dig om att skicka in dina tankar till Postis-sidan i Sydsvenskan, den är så in i helvetes mycket fjortis! Typ, debattsida för korkskallar utan hjärna som inte fattar ett skit i världen - och många av dina formuleringar och det sätt på vilket du skriver ser vid en första anblick ut att vara direkt hämtade av signaturen "Kjamizzengirl94" till exempel. Ville bara håna dig lite.
Verkar som att någon inte har fått sin välling Image.

Det är roligt det här Image.
Last edited by E-M on 13 May 2007, 14:32, edited 1 time in total.
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by ozzman »

on 05/13/2007 at 12:52:31, grr wrote:Varför har du inte suttit hemma och rullat tummarna de senaste årtiondena då? Förr eller senare tröttnar man på det och vill ha ett arbete. Hellre fria än fälla, hellre få det bra för alla (och ha kvar höga bidrag) än att fälla oskyldiga bara för att överklassen vill ha det maximalt rättvist! [/quote]
Av främst två skäl. För det första därför att jag inte vill vara beroende av staten, jag tycker om att klara mej själv. Men också därför att det inte fungerar i Stockholm där priserna på boende och uppehälle är mycket dyrare än ute i landet.
Fritt fram för dig i socialistsamhälle - jobba eller inte, upp till dig, och du väljer att jobba - så varför kommer du sen och klagar?
Det där förstår jag inte, det är ju just i socialistsamhällen som möjligheten att leva på andras arbete finns, så vill inte jag att det skall vara, de pengar jag jobbar ihop vill jag ha. De skall inte gå till att göda arbetsskygga.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by E-M »

on 05/13/2007 at 17:47:46, grr wrote:Arbetsskygga!!!? Det var det värsta. Vad jag menade var att vi leker med tanken att du lever i ett kommunistsamhälle efter principen "vare sig jag sitter eller står - tio kronor jag får". Hade du då arbetat ändå? Det låter så på dig och om du gjort det, har du ingen rätt att vara missnöjd med att andra inte jobbar (anser jag). Det är ju upp till var och en att sköta sig själv och ta ansvar. [/quote]

Precis, men i praktiken så kan de som inte jobbar få 10 kronor bara sådär. Utan pengarna kommer ju från de som jobbar. Så det är svårt att leka med den tanken. Det är det som är det kniviga i socialism och kommunism – det kan ju se bra ut på pappret men det fungerar inte så bra i praktiken.
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by ozzman »

on 05/13/2007 at 17:47:46, grr wrote: Hade du då arbetat ändå? Det låter så på dig och om du gjort det, har du ingen rätt att vara missnöjd med att andra inte jobbar (anser jag). Det är ju upp till var och en att sköta sig själv och ta ansvar. [/quote]

Folk får göra vad fan de vill så länge det inte är olagligt och jag slipper betala för det.
Jag betalar dock gärna för folk som verkligen behöver hjälp men inte för arbesskygga gnällspikar som inte anstränger sej för att klara sej själva.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

De fyra överklassvinen och deras betjänter.

Post by E-M »

on 05/13/2007 at 22:11:08, grr wrote:Det tycker jag visst att det har gjort. Sällan har det varit så mycket upprördhet i det här landet som nu med högerregeringen. Sen vet jag inte om du jämställer socialism med kommunism, men i så fall jämställer jag liberalism med nazism... [/quote]

Jo i media ja, jag tycker sällan de tar upp människor som faktiskt har fått det bättre, och nu talar jag inte om mångmiljonärer utan "vanligt folk".

Sedan kan jag inte i mitt liv begirpa vad folk gnäller för, för ovanlighetens skull så gör regeringen det de har gått till val på. De gör det snabbt också. Har de gjort/inte gjort något utöver det de gick till val på? Jag kom mycket väl ihåg att fastighetsskatten skulle slopas, likså förmögenhetsskatten. Det skulle bli försämringar i a-kassan etc. Jo det med att de har höjt bensinskatten när de sa att den skulle sänkas, det är man lite besviken på. Så är människor verkligen så korkade? Bl.a. du, grr. Jag postade i bunkern en massa citat från dig precis innan valet, nu några månader senare så sitter du och vill ha kommuniststyre. Jag undrar vad det är som har fått dig att ändra åsikt så förbannat fort?

Du kan ju se hur det är i Kuba, där har du
kommuniststyre. Om jag inte är ute och cyklar så har jag för mig att alla tjänar lika mycket oberoende yrke. Det finns knappt några läkare o.s.v. Det är det jag menar, det är ju en fin tanke att alla ska tjäna lika mycket för alla jobb är lika viktiga. Fast det är ju det att det inte fungerar i praktiken. De är ju inte många som blir motiverade att läsa, plugga och kämpa om man i princip kan tjäna lika mycket utan att göra det.

Jag såg en dokumentär om Fidel Castro (stavning?). Jag tyckte att han verkade bra på sätt och vis, han verkade så ärlig på något vis. Han gick ut på gatan och träffade befolkningen m.m. Han var inte som andra politiker med andra ord. Fast samtidigt så verkade han lite galen. Han verkade verkligen tro, att problemen i Kuba inte var några problem. Han verkade inte sitte och bortförklara och ljuga, utan han verkade verkligen tro att det inte var så.

Tillsist, grr hur länge har du levat här för att kunna avgöra det? Särskilt när borgarna har suttit såpass kort tid. Så jävla mycket har de inte hunnit ändra! Jag syftar på att du säger sällan har det varit så mycket upprördhet i det här landet.

PS: Nej jag jämställer inte socialism med kommunism. Fast de har ju många likheter. Sedan förstår jag inte hur du kan komma på tanken att jämställa liberalism med nazism Image Det är ju förhelvete motsatser.
Last edited by E-M on 13 May 2007, 22:53, edited 1 time in total.
Post Reply