Vad ska jag göra av resterna?

Meduzalands gastronomiska avdelning
Post Reply
Långis
Posts: 4558
Joined: 07 Oct 2004, 07:59
Contact:

Vad ska jag göra av resterna?

Post by Långis »

I mitt kylskåp kan man nu finna följande rester från tidigare middagar:

1 tallrik ris
Potatismos
Köttbullar.

I övrigt har jag:
1 paket mjölk
Ketchup.
Lingonsylt
Hallonsylt.

Kommer ni på nåt jag kan göra med detta så är jag tacksam. Känns onödigt att slänga maten.
Särkilt riset är mest akut att få bort...
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Vad ska jag göra av resterna?

Post by rex »

Det är väl bara att äta Riset ihop med köttbullar?
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Vad ska jag göra av resterna?

Post by rex »

Bra tråd förresten,tips på "restmiddagar" är alltid bra.
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Vad ska jag göra av resterna?

Post by rex »

Ja eller om han har mycket köttbullar så kanske det räcker till moset också Image
Långis
Posts: 4558
Joined: 07 Oct 2004, 07:59
Contact:

Vad ska jag göra av resterna?

Post by Långis »

Grejen är att jag inte har nån microvågsugn. Kan iofs återuppvärma moset i ugnen... Finsn det inget annat kul man kan göra med överblivet mos?

Ska jag steka riset med köttbullarna? Kan det bli gott om jag stuvar det med mjölk eller matlagningsgrädde och äter det med lingonsylt?
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Vad ska jag göra av resterna?

Post by rex »

Stekt Ris med köttbullar och Ketchup tror jag på.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

Vad ska jag göra av resterna?

Post by E-M »

Jag är nog kräsen, men rester gillar jag då inte. De rester jag kan äta är: Pannkakor... det är faktiskt den enda matträtt jag kan komma på just nu.
Långis
Posts: 4558
Joined: 07 Oct 2004, 07:59
Contact:

Vad ska jag göra av resterna?

Post by Långis »

Gamla pannkakor fungerar utmärkt till att göra creps av. Jag brukar lägga i lite skinkost samt vanlig ost och köra i ugnen en stund. Blir alldeles utmärkt!
lumberjack
Levertransplanterad
Posts: 1204
Joined: 06 Dec 2004, 13:28
Location: Ja, inte hemma i alla fall.

Vad ska jag göra av resterna?

Post by lumberjack »

Knäck ett ägg i moset och gör potatisbullar. Om det nu är riktigt mos och ingen pulvervariant alltså.
E-M
Levertransplanterad
Posts: 4364
Joined: 08 Oct 2005, 15:21
Location: Någonstans i Västra götaland;)

Vad ska jag göra av resterna?

Post by E-M »

Nej fy, mos ska vara hemmagjort inget pulver-skit! Fy för den lede!

Edit: Det brukar faktiskt smaka riktigt gott på körvkiosker och där kör de väl oftast med pulvermos Image
Last edited by E-M on 10 Jul 2007, 03:33, edited 1 time in total.
Jungbacka Erik
Site Admin
Posts: 2475
Joined: 01 Jan 2001, 01:01
Location: Vasa - Finland
Contact:

Vad ska jag göra av resterna?

Post by Jungbacka Erik »

-Mosa in köttbullarna i moset.
-Kläck i ett ägg och blanda ihop till en gegga.
-Krydda med svart eller vitpeppar och forma smeten till biffar.
-Stek biffarna så dom får en ordentlig stekyta.
-Släng riset i sophinken.
-Klart. Servera med lingonsylt.
-Ta ut soporna Image

p.s. Har du inget ägg kan du blanda i litet vatten i smeten.
Långis
Posts: 4558
Joined: 07 Oct 2004, 07:59
Contact:

Vad ska jag göra av resterna?

Post by Långis »

Japp, det blev nåt liknande det ljungbacka-erik tipsade om. Köttbullarna i smeten och ett ägg.
Tyvärr var det ju pulvermos så för att få rätt konsistens blandade jag ströbröd och vetemjöl.
Rullade sen bullen, doppade i ströbrod och stekte.

Gick att äta..
2meterhansson
Obotlig alkoholist
Posts: 989
Joined: 18 Jun 2006, 10:43
Location: Lima

Vad ska jag göra av resterna?

Post by 2meterhansson »

Gör fattiga riddare av gamalt bröd (ej grönt och mögligt Image) utan gammal torr franska, ju torrare det är ju mer pannkakssmet suger det åt sig, och ju godare blir dom, har även doppat i samma smet som potatisbullar och det fungerar oxå, ät med lingonsylt till.
rex
Levertransplanterad
Posts: 4375
Joined: 29 Oct 2004, 13:21

Vad ska jag göra av resterna?

Post by rex »

Vad man än har över så går det alltid fint att göra nån slags Ris/Pasta/Potatispytt på det......hacka upp korven,köttbullarna,fiskpinnarna eller whatever det ni är,allt i en salig blandning fräs upp det i stekpannan,varför inte ihop med nån slags grönt,Paprika tex.

Krydda väl,slå på matlagningsgrädde (om man har) och rör ihop med Pastan eller vad det nu blir,ströa gärna över lite grov svartpeppar,alltid lika smaskigt!
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Vad ska jag göra av resterna?

Post by uy »

Då ska vi se om jag kan hjälpa:

Köp en flaska salladsdressing och rör ihop det med riset. Mums!

Moset kan du kleta ketchupen på. Du kan även äta köttbullarna till det. Annars är kalla köttbullar utsökt smörgåspålägg.

Mjölken kan du skölja ner bakfyllan med Image

Lingonsylten passar utmärkt till köttbullar och mos. Ja, till nästan alla maträtter egentligen.

Hallonsylt kan du ha som pålägg på smörgåsarna. Du kan ju göra en såkallad "norskbakelse": bred på creme fresh (eller hur fan det stavas) på en brödbit, därefter brer du på sylt. Jättegott!
Skitarna ska va' lika långa i år
Post Reply