Textkonvolut

Diskutera Eddie Meduzas texter
Post Reply
overkill
Levertransplanterad
Posts: 2400
Joined: 19 Jun 2005, 15:47

Textkonvolut

Post by overkill »

Bra fråga, men dock ska det ju sägas att väldigt långt ifrån "alla" skivor har texter i häftet eller på innerpåsen (om det är LP). Dels handlar det nog om vad artisten/bandet själv, dels om hur mycket bolaget som ger ut den vill satsa.
Ibland har ju vissa LP-skivor innerpåsar med annan info eller bilder på, men kanske inte just texter. Men i Eddie-sammanhang finns inget sånt, närmaste är väl i så fall Roaring Cadillacs från 79 som har en innerpåse, som föreställer en t-shirt och som syns igenom det utskurna omslaget (1:a utgåvan av LP´n). Innerpåsen har lite info om de medverkande på plattan, och påsen hängde även med på senare upplagor när det det stängda omslaget kom.

Men för att svara på frågan så är svaret: nej. Vissa CD-skivor har ju lite info om låtskrivare, musiker etc på insidan men inga texter till låtarna.
overkill
Levertransplanterad
Posts: 2400
Joined: 19 Jun 2005, 15:47

Textkonvolut

Post by overkill »

Nej, nån direkt humor är där inte. Där står vilka dom medverkande är, vilket står på John-Johns sida:

http://www.angelfire.com/ut/johnjohn/emroar.html

Varför det bara blev ett häfte med texter till Väg 13 kan man ju fråga sig, men en anledning tror jag kan vara att Eddie blev ju vänner med killarna i Thule. och det var nog de som såg till att det blev av, de"övertalade" Eddie att skriva några rader (inte låttexterna alltså). I mitten av uppslaget finns ju en slags krönika eller vad kan ska kalla det som bara finns där. och det är väl Eddie som gjort den tror jag, och inte nån i Thule. Att skicka med texterna till låtarna är ju egentligen busenkelt om man bara vill, så de slängde väl med de också tillsammans med lite bilder. Troligen låg Thule bakom detta också, i alla fall till stor del. Ingen kanske uppmuntrade Eddie till det på CBS eller Mariann, eller så var Bävern och CBS folket för snåla men det känns lite långsökt. De hade säkert gått med på det om han hade tagit instiativet själv.

Texten till Såssialdemokraterna står f.ö. på baksidan av singel-omslaget. Image
wiking
Levertransplanterad
Posts: 1827
Joined: 02 Jan 2005, 17:45

Textkonvolut

Post by wiking »

UT har texthäfte till alla sina skivutgivningar förutom till samlingsskivorna.
Post Reply