Page 1 of 1

ljudtvätt och remaster

Posted: 09 Feb 2011, 19:32
by Evert Meduza
Nån som känner till ett sånt program? Hade vart jävligt bra så att man kunde remästra inspelningar med dålig ljudkvalité

ljudtvätt och remaster

Posted: 09 Feb 2011, 20:43
by uy
Enkla brusreduceringar kan man göra med nero wave editor.

ljudtvätt och remaster

Posted: 10 Feb 2011, 17:00
by herrskogstrand
Söker ett program med med ett bra brusfilter och med en digital equalizer som duger till att remastra låtar i kass kavlité

ljudtvätt och remaster

Posted: 03 Mar 2011, 11:04
by sten1972
Cool Edit Pro är ett enkelt och bra program. Men många "remastringar" jag hört som är gjorda av amatörer har inte blivit till det bättre. Det krävs bra neutrala högtalare / hörlurar samt mycket bra hörsel för att göra såna jobb. Har själv många års studioerfarenhet.

ljudtvätt och remaster

Posted: 03 Mar 2011, 17:11
by ronka
Sten1972 wrote:Cool Edit Pro är ett enkelt och bra program. Men många "remastringar" jag hört som är gjorda av amatörer har inte blivit till det bättre. Det krävs bra neutrala högtalare / hörlurar samt mycket bra hörsel för att göra såna jobb. Har själv många års studioerfarenhet.
'

Håller helt med föregående talare! Image

ljudtvätt och remaster

Posted: 14 Apr 2011, 05:53
by hakan
Sten1972: Det som krävs är att man hör det man tycker är "dåligt", eller att man har fantasi och vet hur man VILL att det ska bli. Sedan kan tekniken göra resten.

Man behöver inte ha Genelec för 50.000 eller ett Focusrite-bord och trettio rack med effekter längre. Man köper ett riktigt jävla bra ljudkort med låg latency och sen har man en riktigt jävla bra dator. Och naturligtvis det som frågan var från början: ett program för mastring.

Man kan mastra i de flesta sequencerprogram, t.ex. Cubase, Logic, Pro tools, Ableton Live, m.fl. det finns t.om. remaster som VST-plugin till dessa program. Ofta räcker det med en compressor, lite brusreduktion och en bra EQ. Självklart går det bra med lurar.

Bästa programmet som jag tycker, om man nu måste välja ett specifikt för remastering blir nog Sound Forge.

God lycka med din remastering, skit gärna i vad andra tycker också, särskilt såna som "har många års studioerfarenhet"! Image