Del 3

Årets julkalender
Post Reply
Jungbacka Erik
Site Admin
Posts: 2475
Joined: 01 Jan 2001, 01:01
Location: Vasa - Finland
Contact:

Del 3

Post by Jungbacka Erik »

Bengt öppnade dörren till husvagnen och Gunvald steg in tätt följd av Kurt och Fingal. Han förklarade var alla reglage till gasvärmaren fanns och visade luckor och skåp men Gunvald hörde inget av vad Bengt förklarade. Hans tankar fanns fortfarande hos det yppiga fruntimret vars byst han nyss vilat ögonen på. Kurt och Fingal kände inte igen sin vän utan tittade frågande på varandra. Såhär hade dom inte sett Gunvald sedan hösten 1982 då han förälskat sig i Iris. Iris var en förmögen kvinna från grannbyn som Gunvald hade ett förhållande med en kort tid. Man kan ju tro att Gunvald inte skulle ha en chans hos en välbärgad kvinna men hon var inte av någon finare sort utan hon hade tjänat ihop till sin förmögenhet genom ett helt liv av snålande, bl.a. på hygenprodukter och kläder.

-Ska vi göra upp pappren över en kaffekask? frågade Bengt.
Fingal nickade. -Ja för fan, svarade Kurt som aldrig tackat nej till sprit. Gunvald stirrade med glasartad blick men ordet kaffekask fick t.o.m. honom att tänka på annat än sin nya förälskelse.
Följ med till stugan så sätter vi oss i trädgården. Gunvald hade helt glömt att pruta men han tänkte inte så rationellt i detta läge utan sällskapet gick upp till huset för att skriva köpebrev. Sällskapet satte sig runt trädgårdsbordet och Bengt ropade ut frugan. -Hjördis kom ut med fikat! Hjördis kom ut med en bricka med kaffekoppar och en thermos med nykokt kaffe. Hon hade klätt på sig en urringad sommarklänning och var i Gunvalds ögon om möjligt ännu vackrare. Hennes hår var vackert uppsatt men det märkte inte Gunvald. Han såg bara hennes urringning.

Bengt slog i kaffe åt alla och hällde i en stor skvätt hembränt i kopparna. Gunvald svepte koppen utan att blinka och utan att släppa Hjördis behag med blicken. Kurt och Fingal tog också var sin rejäl klunk. Kurt hostade till litet och Fingal nickade nöjt och smackade uppskattande. -Kanske det får vara påtår? frågade Bengt. Ja tack svarade alla i kör, förutom Fingal förstås som gjorde tummen upp. Påtårarna sveptes lika snabbt och medan pappren skrevs på fortsatte serveringen. Det blev mindre och mindre kaffe i kopparna och till sist satt sällskapet och drack ren sprit. Hjördis började duka av bordet och bar in brickan i huset. Gunvald som inte hade sagt så mycket reste sig upp och rapporterade högtidligt att han kan hjälpa Hjördis med disken. Med ens gick det upp för honom att spriten hade börjat verka så han fick kämpa för att hålla sig på rätt kurs då han följde efter Hjördis in i stugan.

Bengt reste sig och gick till vedboden och kom tillbaka med en 5-litersdunk. -Vi tar väl en liten medan dom diskar, skrockade han. -Ja för fan, sa Kurt. Fingal nickade och smackade ljudligt och gjorde två tummar upp. Dunken gick runt mellan herrarna en stund tills Bengt började undra hur länge Hjördis och Gunvald hade tänkt diska. -Kan någon av er gå in och kolla vad dom pysslar med. -Fingal kan gå, sade Kurt. Fingal reste sig på ostadiga ben, svajade en stund oc tog sedan sikte på stugan. Med stora problem gick han in hållande sig i trappräcket. Efter en halv minut kom han ut röd i synen och ett fånigt leende. -Vad flinar du åt? frågade Bengt. -Ja, vad är det frågan om sluddrade Kurt. Fingal höll sig i trappräcket och började röra underkroppen fram och tillbaka. -Vad fan menar du karl? dundrade Bengt. Fingal släppte trappräcket och formade vänsterhanden till ett hål som han började fila i med högra handens pekfinger.

-Nej nu jävlar skrek Bengt och reste sig. Han hade dock bälgat i sig mera sprit än hans späda kropp kunde hantera så han föll handlöst in i en rosbuske. -Nu är det bråttom, skrek Kurt. -Fingal hämta Gunvald. Fingal vinglade in i huset och kom efter en stund utspringande med Gunvald hack i häl med byxorna i handen och könet hängande ut genom gylfen. Strumporna och skorna hade han inte klätt av sig. -Koppla i husvagnen pojkar, nu blir det åka av! Gunvald hoppade i bilen och backade till husvagnen. Kurt och Fingal försökte på vingliga ben haka på husvagnen medan Gunvald satt i bilen och försökte få i ettan. -Nu tar du emot spaken ditt ryska missfoster skrek han medan han bände och bröt, sparkade och slog. Med ett klonk låste sig husvagnen i dragkroken och Kurt och Fingal kastade sig in i bilen. Nu hade Bengt kommit sig upp och vinglade in i huset och kom ut med ett hagelgevär. -Förbannade jävla inavel skrek han och brände i ilskan av ett skott i luften som slet loss hängrännan. Han siktade nu på bilen där Gunvald satt och slet i växelspaken...
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Re: Del 3

Post by uy »

Sådärja, nu har jag läst ikapp. Fantastisk läsning! Jag skrattade flera gånger under läsningen, det bli högsta betyg!
Skitarna ska va' lika långa i år
Jungbacka Erik
Site Admin
Posts: 2475
Joined: 01 Jan 2001, 01:01
Location: Vasa - Finland
Contact:

Re: Del 3

Post by Jungbacka Erik »

Tack för det uy :) det blir att skriva vidare då ;)
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Re: Del 3

Post by uy »

Ja, gör gärna det! Jag är spänd på att få veta hur det kommer att gå för de tre hjältarna. :)
Skitarna ska va' lika långa i år
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2713
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Re: Del 3

Post by ELN »

Haha, mycket fängslande och underhållande läsning! Fortsätt så. Fick en jävla bild i skallen när jag först läste att han kom springande med byxorna i näven (alltså inte på sig alls) och picken hängande i gylfen xD Sen förstod jag givetvis! Som sagt, keep on! :D
Post Reply