Nattsaga

Här kan du posta dina egna noveller, texter, dikter, teckningar, statyer av Karl XII osv
Post Reply
User avatar
uy
Levertransplanterad
Posts: 5438
Joined: 13 Oct 2004, 15:42
Location: Dalarna, Dalarna
Contact:

Nattsaga

Post by uy »

Nattsaga, skriven på natten

För 39 år sedan bodde en gubbe ett litet torp. Han hette Lars.Varje fredag brukade han ta ett bad i sjön som låg en bit ifrån. Men just den här fredagen så var det något som inte stämde. Det kändes som när man tappat ett strykjärn i en hink med bensin utan att vet om det. När han kom ner till sjön så mötte han en man i svart rock och rosa hatt. Han räckte fram handen till Lars och hälsade. När Lars tog honom i handen så fick han 21 000 volt genom kroppen. Lars ryckte till och råkade ge mannen en rak höger. Mannen flög rätt in i ett båthus som rasade ihop över honom. Lars började titta sig omkring och såg att han hde trampat på en trasig kabel som låg på marken. Han skrattade lite innan han klädde av sig och gick ner i vattnet.

När han var på väg hem så tog han en omväg för att hämta posten. När han öppnade brevlådan blev han besviken. Där fanns bara spindelnät och råttskit. Han gick in och började spela lite dragspel. Efter fem minuter så ringde grannen och klagade. Då sa Lars att han höll på att stämma dragspelet. Men skaffa advokat, då, sa grannen och lade på luren. Lars flinade åt skämtet och satte på lite kaffe. Strax efter knackade det på dörren. Lars öppnade dörren och släppte in honom. Det var morbror som ville låna toaletten. Lars bjöd honom på kaffe och bullar innan han gick. Lars morbror (som hette Birger) började berätta om sin nyinköpta läderfåtölj. Han hade köpt den av en bekant som tänkte slänga den.

När Birger hade gått hem så passade Lars på att ta en tupplur. Han drömde att han var en fågel som skulle friteras i brunsås. Sån brunsås som pappa brukar göra när vi äter kött och potatis. Lars vaknade med ett ryck och flög ner från kökssoffan. Han välte också ner bordet och tre stolar. Lars orkade inte städa igen så han tog en promenad istället. När han kom ner till kiosken så kände han en kostig lukt. Det luktade som när man har ätit pannkaka och sedan luktar på fingrarna. Han frågade en som jobbade i kiosken vad som luktade. Kioskgubben sa att det var någon som hade slängt pannkakor på vägen och glömt att äta upp dem. Lars tittade på en av dem och såg att den rörde sig. Han skrek och ramlade ner i en vattenpöl. Han blev lika blöt som när man sparkar på en hink full med vatten och samtidigt blåser i en visselpipa.

Nu var Lars tvungen att gå hem och byta kläder. Men då upptäckte han att han hade tappat nyckeln till sitt torp. Då gick han ner till byn och köpte nya kläder istället. Dem gamla kläderna sålde han till högstbjudande på gatan. En klen gubbe ville ha Lars skor. Lars hade 23 kronor som utropspris. Gubben bjöd 456 kronor för dem. ”Såld till gubben för 456 kronor” sa Lars. ”Fan, jag trodde det var som på Tradera. Då får jag klara mig utan handsydda soppåsar den här veckan” sa gubben. För pengarna Lars tjänade på att sälja sina kläder anlitade han en låssmed som skulle öppna dörren till torpet. När dem kom hem till Lars upptäckte han att han hade glömt att låsa. Då slapp ju Lars betala låssmeden, trodde han. Men låssmeden vill ha betalt för den tiden det tog att gå hem till Lars. 348 kronor blev det. Nu kände sig Lars dum som någon dom har glömt att vrida på vattenkranen innan han tvättar sig.

Nästa dag var Lars på bättre humör. Han hade nämligen vaknat av att det ringde. När han svarade visade det sig att det var kronofogden som vill bjuda honom på middag. När det var dags tog Lars på sig sina finaste kläder. Kronofogden (som var en gammal vän till Lars) hade sagt att dem skulle träffas utanför hotellet. När han kom dit och hade hälsat på kronofogden gick dem iväg. Dem gick till en korvkiosk. Kronofogden hade nämligen dåligt med pengar och bjöd Lars på korv. Sen väntade han sig att Lars skulle bjuda honom på middag. En dyr sådan. Men nu hade Lars tröttnat på kronofogdens baktankar och skulle bjuda honom på rester från korvkioskens papperskorgar nästa dag. Nästa dag kom inte kronofogden, konstigt nog. Lars fick sitta där ensam och gräva ur papperskorgarna. Sen gick han hem och tittade på TV.
Skitarna ska va' lika långa i år
retepnoslack
Levertransplanterad
Posts: 1503
Joined: 01 Dec 2004, 14:34
Location: Åmål, Dalslands enda stad.
Contact:

Nattsaga

Post by retepnoslack »

"Det kändes som när man tappat ett strykjärn i en hink med bensin utan att veta om det."

He, he! DEN känslan brukar jag få titt som tätt och det kan vara jäkligt obehagligt ibland. Image
Last edited by retepnoslack on 20 Jun 2005, 09:02, edited 1 time in total.
Post Reply