Nu tvingas snart kommunerna...

Snacka om vad som helst.

Moderator: hakan

Post Reply
ELN
Levertransplanterad
Posts: 2713
Joined: 06 May 2008, 07:38
Location: Strömstad

Nu tvingas snart kommunerna...

Post by ELN »

... att fixa plats till fler o fler o fler flyktingbarn, ser dom inte nått som helst problem i detta? Ingen vill ju tydligen ta emot dom, förra året var de kärvt som fan att hitta plats till dom, då kom totalt dryga 500 hit, i år har de hittills kommit en bra bit över 2000(!) vafan lixom Image
ozzman
Levertransplanterad
Posts: 4728
Joined: 27 Jul 2007, 01:49
Location: Kungliga hufvudstaden
Contact:

Nu tvingas snart kommunerna...

Post by ozzman »

Till saken hör också att de flesta av "barnen" som kommer är en bra bit över 18 år.Det är ju inte för inte som ensamkommande flyktingbarn ofta omnämns som skäggbarn.
Till och med nån kärring på migrationsverket erkände ju i en intervju att många var betydligt äldre än de uppgav men också att man pga integritetslagar inte fick gå in och verifiera åldern på "barnen" utan man valde att fria i samtliga fall och alltså lita på vad personen uppgav själv. Heja Sverige!
Oftast fungerar de dessutom bara som ankare för hela tjocka släkten som kommer efter som ett brev på posten tack vare vår fantastiska anhöriginvandring. Vem som helst kan också utge sej för att vara anhörig eftersom integritetslagarna även där förbjuder att man verifierar släktskapet till ankaret så många har även med arabsiak mått mätt ena hejdundrande stora släkter som skall hit.
Det är det kommunerna vet, så även om de kan tjäna grova pengar på att ta emot "barnen" så drar de öronen åt sej eftersom det oftast kommer en svans på runt 10-20 personer till per "barn" något år senare som skall ha bostad och försörjning betalt tills de klarar sin egen försörjning, något som tar i genomsnitt 7 år för en vuxen flykting.

Post Reply